A meleg még kitart, ami jó hír a fagyi imádóknak, de talán kevésbé jó hír azoknak, aki az alakjuk, vagy ételérzékenység miatt nem akarnak vagy tudnak hűsítő finomságot fogyasztani. A jó hírem az, hogy ezt a villámgyorsan elkészíthető gyümölcsös fagyit nyugodtan bárki eheti, ráadásul csupán pár hozzávalóra van szükség.
Hűsítő meggy fagyi recept
Nekem az egyik nagy kedvencem nyáron a meggy a maga savanyúságával, enyhén kesernyés, mégis frissítően édeskés ízével. Kb. korlátlan mennyiségben tudom enni, amíg érik, de a fagyasztott meggyel és ezzel a meggy fagyival meg lehet hosszabbítani a szezont.
Rumos-meggyes házi fagylalt
- 500 g fagyasztott meggy
- 0,5 dl cukorszirup
- 1 tk rum aroma (vagy 0,5 dl rum)
- 1 kk szegfűszeg
Elkészítése:
- A cukorszirupot érdemes előre elkészíteni, ami nagyon egyszerű: 1:1 arányban vizet és cukrot melegítünk (pl.100 g cukrot 100 g vízzel), amikor teljesen feloldódott a cukor, megvárjuk, hogy lehűljön, és üvegben hűtőben tároljuk a felhasználásig.
- Minden hozzávalót beledobunk egy nagy teljesítményű turmixba vagy késes konyhai robotgépbe és addig mixeljük, amíg nagyjából homogén állagú fagyit kapunk.
- Azonnal tálalhatjuk is. A maradékot pedig betehetjük a fagyasztóba.