cooking-blog

cooking-blog

A hаsɪ zsɪr "megᴑlvad"

2020. augusztus 19. - Maryblueberry

A meleg még kitart, ami jó hír a fagyi imádóknak, de talán kevésbé jó hír azoknak, aki az alakjuk, vagy ételérzékenység miatt nem akarnak vagy tudnak hűsítő finomságot fogyasztani. A jó hírem az, hogy ezt a villámgyorsan elkészíthető gyümölcsös fagyit nyugodtan bárki eheti, ráadásul csupán pár hozzávalóra van szükség.

Hűsítő meggy fagyi recept

Nekem az egyik nagy kedvencem nyáron a meggy a maga savanyúságával, enyhén kesernyés, mégis frissítően édeskés ízével. Kb. korlátlan mennyiségben tudom enni, amíg érik, de a fagyasztott meggyel és ezzel a meggy fagyival meg lehet hosszabbítani a szezont. 

Rumos-meggyes házi fagylalt

  • 500 g fagyasztott meggy
  • 0,5 dl cukorszirup
  • 1 tk rum aroma (vagy 0,5 dl rum)
  • 1 kk szegfűszeg

Elkészítése:

  1. A cukorszirupot érdemes előre elkészíteni, ami nagyon egyszerű: 1:1 arányban vizet és cukrot melegítünk (pl.100 g cukrot 100 g vízzel), amikor teljesen feloldódott a cukor, megvárjuk, hogy lehűljön, és üvegben hűtőben tároljuk a felhasználásig. 
  2. Minden hozzávalót beledobunk egy nagy teljesítményű turmixba vagy késes konyhai robotgépbe és addig mixeljük, amíg nagyjából homogén állagú fagyit kapunk.
  3. Azonnal tálalhatjuk is. A maradékot pedig betehetjük a fagyasztóba.

A bejegyzés trackback címe:

https://cooking-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr4816169318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása